2019-01-17

The Edible Country - Bord i Växjö kommun

Idag startar kampanjen The Edible Country, som ska skapa internationell uppmärksamhet för spektakulära upplevelser av svenska smaker och naturen. På sju natursköna platser i Sverige har Visit Sweden och svenska turistregioner placerat bord, där utländska turister kan laga en hälsosam gourmetmåltid av råvaror de själva samlar i den svenska naturen. Ett av borden finns i Växjö kommun, i Asa norr om Växjö. 

Stora delar av kampanjen spelades in vid Asa Herrgård under hösten 2018. Destination Småland har i samråd med Visit Sweden placerat det rustika träbordet i de djupa skogarna nära Asa Herrgård. Det småländska bordet är tillverkat av Erik Hjärtfors på Lövsjö Loghouse i Näshult.

Svenska stjärnkockar har komponerat recept med ingredienser som abborre, enbär och kantareller. Rustika träbord har specialritats, snickrats och placerats ut på vackra platser i Skåne, Jämtland, Bohuslän, Värmland, Stockholms skärgård, Swedish Lapland och Småland. Bokningen via Bookatable har öppnat och borden kan bokas mellan maj och september. Allt är klart för att samla råvaror från mark och vatten och tillreda en hälsosam gourmetmåltid utomhus – mitt i den vackra och tillgängliga svenska naturen. Kampanjen ska inspirera utländska turister till måltidsupplevelser och aktiviteter i den svenska naturen i hela landet. Kampanjen ska skapa uppmärksamhet för destinationen Sverige i framför allt Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA.

Att kunna få en unik natur- och matupplevelse efter de svenska stjärnkockarnas specialkomponerade recept hoppas vi ska skapa stor uppmärksamhet för Sverige i världen. Kampanjen leder också vidare till andra mat- och naturupplevelser som man kan göra under ett besök i Sverige, säger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Visit Sweden.

Kampanjinformation

Bilder och information -> Destination Småland

Pressmeddelande -> Visit Sweden 

Kampanjsida-> The Edible County

Kampanjvideo -> The Edible Country

Relaterade nyheter