2016-10-18

Sverige möter Finland redan i gruppspelet

Sveriges förbundskapten Markus Puskala kommenterar det officiella spelschemat för U19-VM i Växjö 3-7 maj 2017: 

– Det är succé att vi får möta Finland redan i gruppen, säger han.

Spelschemat för U19 VM släpptes den 12 oktober och Sverige ställs mot Slovakien, Finland och Danmark i gruppspelet. Premiären 3 maj spelas 19.15 i VIDA Arena. Då väntar ett hårt jobbande Slovakien.

– Slovakien påminner om Tjeckien. Det är ett piggt lag. Det är kul att komma in i en turnering och känna på det från början, säger Markus Puskala.

Dagen efter, samma tid på kvällen, väntar sedan de regerande världsmästarna Finland. I förra U19-VM i Helsingborg mötte Sverige aldrig Finland. Därför ser Puskala mycket fram emot det nu.

– Det är ärkerivalen, så klart. Det är kul att vi garanterat kommer att få möta finnarna. Ju flera matcher med bra kvalitet desto bättre. Det är succé att vi får möta Finland redan i gruppen.

Alla Sveriges matcher i mästerskapet kommer att spelas i VIDA Arena. Den är vanligtvis hemmaplan för ishockeylaget Växjö Lakers och har en publikkapacitet på över 5000 åskådare.

– Vi behöver förbereda oss på allting, likaså en sådan sak. Spelarna har erfarenhet av diverse distriktslags-SM och har spelat i stora hallar. Men det är något vi behöver förbereda oss på i alla fall. Det känns framför allt väldigt inspirerande att komma in i en sådan miljö på ett hemma-VM.

 

 

Spelschema: U19 VM i innebandy

Biljetter till U19 VM släpps under oktober/november.

Intervjumaterial från Svenska Innebandyförbundet.