2016-09-02

Småland är Sveriges val till U19 EM i fotboll

Vid ett nyligen avslutat förbundsstyrelsemöte beslutade Svenska Fotbollförbundet att utse Småland som kandidat i sin ansökan om att få arrangera U19 EM-slutspel för pojkar i fotboll. Aktuella spelorter är Växjö som huvudort samt Värnamo, Ljungby och Myresjö. 13 destinationer har visat intresse och Småland är den kandidat som nu kommer att presenteras i ansökan till UEFA.

Svenska Fotbollförbundets styrelse beslutade tidigare i år att Svenska Fotbollförbundet skulle anmäla intresse hos UEFA om att få arrangera EM-slutspel för U19 pojkar, 2019 eller 2020. Vid det nyligen avslutade förbundsstyrelsemötet beslutades att utse Småland som Sveriges kandidat i ansökningen om U19-EM i fotboll för pojkar.

– Att vara arrangör av internationella mästerskap är en prioriterad fråga för Svenska Fotbollförbundet. Efter att ha arrangerat mästerskap på seniornivå vill vi nu ansöka om mästerskap på ungdomsnivå. Vi vet att mästerskap på hemmaplan betyder mycket sportsligt, ger inspiration och glädje och stimulerar det allmänna fotbollsintresset, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

Deadline för att lämna in ansökan till UEFA är 30 september. I december utser UEFA:s exekutivkommitté värdnationer för de olika turneringarna.

 

Läs mer: svenskfotboll.se

Relaterade nyheter