2016-03-23

Samarbete för att lyfta Växjös outdooraktiviteter

Växjö & Co och Växjöföretaget PepUp har gjort en gemensam satsning för att lyfta Växjös outdooraktiviteter. Växjös skogar och sjöar bjuder möjligheter till allt från bouldering och stiglöpning till racercykling och simning på öppet vatten. Målet är att locka fler besökare till Växjö.

 

En utökad Arenastad

– Med tydlig information kring alla de fantastiska möjligheter vi har runt knuten kan vi tillsammans utöka Arenastaden Växjö till att inbegripa även arenor för utomhusaktiviteter, säger Lisa Långström på PepUp.

PepUp har tagit fram underlag för olika platser och turer i Växjö inom klättring, cykling, simning på öppet vatten och löpning. Konceptet presenteras digitalt på Växjös officiella besöksguide.

– Växjö har i och med sin närliggande natur potential att locka besökare som vill skapa sitt eget äventyr och kombinera det med god service och vila, så kallade ”soft adventures”. Bara vi svenskar spenderar 100 miljarder kronor per år på friluftsliv, vilket visar på ett starkt intresse för outdoorsegmentet, säger Anna Sjödahl på Växjö & Co.

 

I Växjö arrangeras flertalet lopp inom multisport och outdoorsegmentet. Beast of Sweden har SM-status 2016 och Runway Race är ett unikt lopp som tar plats på Växjö Snåland Airports landningsbana.

– Med kunskap, fantasi och ett sinne för äventyr lurar det nya möjligheter vart du än vänder dig, säger Lisa Långström.

Relaterade nyheter