Mot nya höjder skapar Science Gym under U19 VM

Mot nya höjders vårtermin, Make IT Move, kommer att avslutas i början av maj. Mellan den 2 och 12 maj öppnar Mot nya höjder ett Science Gym på Fortnox Arena, dit de klasser som arbetat mest med vårterminens utmaningar kommer att bjudas in.

Science Gym kommer att besökas av omkring 1 500 elever från Kronoberg. Här får de chansen att på ett tiotal stationer uppleva och testa hur olika rörelser påverkar kroppen. Stationerna skapas i samverkan med Carolina Klüft, GEN-PEP, Funkibator, GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan), SOK (Sveriges olympiska kommitté), Sveriges Innebandyförbund, Linnéuniversitetet, Tekniska Museet, ett flertal Science Centers med flera.

Mellan den 3 och 7 maj spelas U19-VM i Innebandy i direkt anslutning till Science Gym. De klasser som då besöker Fortnox Arena kommer att erbjudas möjlighet att titta på matcherna.

– Science Gym är en fantastisk möjlighet för elever i Mot nya höjder att uppleva och testa hur olika rörelser påverkar kroppen, säger Carolina Klüft, delaktig i utformningen av kommande Science Gym.

Läs mer: Science Gym under U19 VM

 

Relaterade nyheter