2019-10-11

Destination Åsnen med på listan topp 100 gröna destinationer i världen

Igår avslöjades det att Destination Åsnen är en av 100 destinationer som är med på den prestigefyllda listan ”Sustainable Top 100 Destinations 2019”. Listan presenterades vid en konferens med Green Destinations i Kroatien där Karin Nilsson, projektledare för utvecklingsarbetet i Destination Åsnen, var på plats för ta emot utmärkelsen.

Att vi lyckades bli utnämnda som enda svenska destination 2019 och den femte hittills i Sverige är riktigt roligt och en belöning till oss alla. Det är ett resultat av ett målinriktat och långsiktigt utvecklingsarbete i samarbete med områdets intressenter, förklarar Karin. Vi i destinationen har bestämt att hållbara, berikande och unika natur- och kulturupplevelser ska stå i fokus. Med naturen som råvara är det viktigt att ta ansvar och att bruka utan att förbruka.

Destination Åsnen är beläget ca 20 minuter söder om Växjö och omfattar en unik insjöskärgård med fler än 1000 öar och 700 km strandlinje, Åsnens nationalpark och 12 naturreservat. Arbetet med utvecklingen av Destination Åsnen har möjliggjorts genom engagemang och samverkan med Alvesta, Tingsryd och Växjö kommuner, Leader Linné, Sydost Leader, Region Kronoberg och Destination Småland. Foto: Per Pixel

Läs mer om Green Destination -> Pressmeddelande Destination Småland 

Relaterade nyheter