2017-03-07

Artister till Karl-Oskar 2017

Miss Li & Hoffmaestro klara för stora scenen

Klara för stora scenen på Stortorget är Miss Li, Hoffmaestro och Adrijana som blir stora scenens finalakter på fredagen respektive lördagen.

Miss Li slog igenom hos en bredare publik genom sin medverkan i tv-programmet ”Så mycket bättre” 2012. Förra sommaren var hennes ”Bonfire” en av Sveriges mest spelade låtar på radion men flest förknippar nog ändå Miss Li med duetten ”Om du lämnade mig nu” med Lars Winnerbäck och som legat rekordlånga 240 veckor på Svensktoppen. I maj släpper hon sitt åttonde album. 18 augusti kl. 22:30 intar hon stora scenen på Stortorget.

Elvamannabandet bandet Hoffmaestro har etablerat sig som en av Sveriges absolut starkaste liveakter och i år gör de en efterfrågad comeback på Växjös stadsfest. Bandet har sedan 2005 har skapat en stil där hela världens musikstilar blandas. Hoffmaestro avslutar stora scenens program lördagen den 19 augusti kl. 22:30.

Växjötjejen Adrijana tävlade för några veckor i Melodifestivalen med låten Amare. I sommar spelar hon för hemmapublik på stora scenen på Stortorget tillsammans med DJ Melika.

 

Ungdomsarrangemang
Årets stadsfest innehåller även en särskild ungdomssatsning av Växjö kommun på Spetsamossen. Befintliga faciliteter, som till exempel skate- och parkourparken, kommer att aktiveras med musik, uppvisningar och mycket annat.

 

Historien hand i hand med nutiden på årets Karl-Oskardagar
Karl-Oskardagarna startade en gång i tiden som en hyllning till de personer som lämnade sina småländska jordar för att söka lyckan i Amerika. Namnet var en koppling till den då så aktuella filmatiseringen av Vilhelm Mobergs böcker om Karl-Oskar och Kristina. Att människor av olika anledningar är nödgade att lämna sina hem för att söka ett nytt liv på en ny plats är fortfarande högst aktuellt, med skillnaden att idag sker omstarten för många här.

– Visionen kring vad vi vill att Karl-Oskardagarna ska utvecklas mot är tydlig, och ambitionsnivån hög, men vi är samtidigt ödmjuka inför det faktum att nya inslag måste få växa fram över tid och i samverkan med andra, säger Växjö Citysamverkans vd Jenny Bäckström. Arbetet är precis påbörjat, det blir spännande att se var vi landar för 2017 och hur vi sen fortsätter.

 

Läs mer: Karl-Oskar 2017

 

 

Foto: Whoa Gustafsson

Relaterade nyheter